تبلیغات
مدرسه راهنمایی قدس ناحیه 2 اصفهان

مدرسه راهنمایی قدس ناحیه 2 اصفهان
خدا تنها، تنهاییست که تنها را تنها نمی گذارد 
نویسندگان
نظر سنجی
نظرتون درباره ی مطالب وبلاگ چیه ؟




ابر برچسب ها

پلو اسپانیایی

 

مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر

دو قاشق غذاخوری روغن زیتون (می‌توان تا یک چهارم پیمانه نیز استفاده کرد)

یک عدد پیاز، ریز خرد شده

یک عدد سیر، ریز خرد شده

دو پیمانه برنج سفید

سه پیمانه آب مرغ

یک قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی (یا یک پیمانه گوجه‌فرنگی پخته شده)

یک چهارم قاشق چایخوری پودر آویشن

نمک

طرز تهیه

در ماهی‌تابه بزرگی روغن زیتون ریخته، روی شعله‌ متوسط 

گاز قرار می‌دهیم و برنج نپخته را در آن ریخته تف می‌دهیم.

 پیاز و سیر را نیز افزوده، پنج دقیقه‌ دیگر مواد را با

هم می‌پزیم تا پیاز نرم بشود. در قابلمه دیگری آب مرغ را ریخته،

 می‌گذاریم روی گاز تا بجوشد. سس گوجه‌فرنگی، پودر آویشن

و نمک را افزوده و هم می‌زنیم و در پایان مخلوط برنج را می‌افزاییم.

 پس از جوشیدن در قابلمه را می‌گذاریم تا برنج دم بکشد.

 این برنج را می‌توان با انواع غذاهای گوشت و مرغ سرو کرد.

موساکا

musakoo

مواد اولیه :

* گوشت چرخ‌کرده یک کیلوگرم
* پیاز بزرگ یک عدد
* بادنجان سرخ‌شده دو کیلوگرم
* سیر دو حبه
* پنیر گودا ۱۵۰ گرم
* رب گوجه‌فرنگی سه تا چهار قاشق غذاخوری
* سس بشامل (شیر ۷۵۰ میلی‌‌لیتر، خامه ۲۰۰ گرم)
* نمک، روغن و فلفل به میزان لازم

 

 

طرز تهیه:

غذای کشور یونان

سیر و پیاز را در روغن تفت می‌دهیم تا طلایی شود.

 سپس گوشت چرخ‌کرده را اضافه می‌کنیم تا سرخ شود.

 پس از سرخ شدن گوشت، نمک، فلفل، رب گوجه‌فرنگی و

 نصف فنجان آب اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم تا سس جا بیفتد.

 در ظرف مخصوص فر به صورت لایه‌لایه گوشت آماده

شده را می‌ریزیم و بادنجان‌های سرخ‌شده را روی آن قرار می‌دهیم

و سس بشامل را روی آن ریخته در انتها پنیر را روی تمام مواد

 می‌ریزیم و در صورت تمایل کمی فلفل روی پنیر می‌زنیم.

برای سس بشامل؛ شیر و خامه را با هم می‌جوشانیم تا

 مایع یک‌دستی حاصل شود.

 (در صورت تمایل آرد هم اضافه می‌کنیم.)

می‌توانید قبل از اضافه کردن پنیر یک

لایه سیب‌زمینی نیز اضافه کنید.

 

 

چند نوع سوفله

سوفله سیب زمینی و قارچ

مواد لازم

سیب‌زمینی آب‌پز پنج عدد
قارچ یك پیمانه
تخم‌مرغ سه عدد
پنیر سفید و پیتزا از هر کدام 100 گرم
خامه نصف پیمانه
نمك و فلفل و روغن زیتون به میزان لازم
ریحان خردشده دو قاشق سوپخوری
نشاسته یك قاشق سوپخوری

سوفله سیب زمینی و قارچ

سوفله سیب‌زمینی و قارچ

طرز تهیه

كف ظرف مخصوص فر یا پیركس را چرب و سیب‌زمینی‌ها را

 حلقه حلقه كرده و در آن بچینید. قارچ را خرد كرده و با تخم‌مرغ‌ها بزنید.

پنیر سفید و كمی از پنیر پیتزای رنده‌شده را هم اضافه كرده

و هم بزنید. خامه، ریحان، نمك، فلفل و نشاسته را هم افزوده و

 كاملا مخلوط كنید. این مایه را روی سیب‌زمینی‌ها ریخته و صاف كرده

و دوباره یك لایه سیب‌زمینی حلقه شده را روی مواد بچینید.

 كمی روغن زیتون روی سیب‌زمینی‌ها ریخته و در فر از قبل گرم شده

 با حرارت 170 درجه سانتی‌گراد به مدت 20 الی 30 دقیقه قرار دهید.

 بعد از این مدت پنیر پیتزا باقی‌مانده را روی سوفله ریخته

 و مجددا پنج دقیقه دیگر در فر قرار داده تا پنیر طلایی شود.

 

 

سوفله مرغ و قارچ

● مواد لازم:
▪ گوشت مرغ پخته بدون استخوان : ۵۰۰ گرم،
▪ تخم مرغ كامل : ۴ عدد،
▪ سفیده تخم مرغ : ۲ عدد ،
▪ كره : ۵۰ گرم،
▪ قارچ ورقه شده سرخ شده : ۵۰۰ گرم،
▪ پنیر : ۲۰۰ گرم،
▪ شیر : ۲ لیوان،
▪ آرد سفید : ۲ قاشق سوپخوری،
▪ نمك و فلفل : به مقدار كافی،
▪ خردل : یك قاشق مرباخوری
● طرز تهیه:
كره را روی حرارت آب كرده ، آرد را در آن تفت دهید ،

سپس شیر را به تدریج اضافه كنید تا سس صاف و یك دست شود ،

 اگر گلوله شد از صافی رد كنید و روی حرارت قرار دهید تا جوش آید ،

 زرده تخم مرغ را خوب هم زده و به آن اضافه كنید ،

خردل را هم اضافه كرده و پس از چند جوش ، شعله را خاموش كنید

 ، شش عدد سفیده را خوب زده تا مثل پنبه شود ،

آن گاه مرغ خرد شده و قارچ ورقه شده سرخ شده را با مایه شیر

و زرده مخلوط كرده و نمك و فلفل را به آن اضافه كنید و در

 آخر با سفیده مخلوط كرده و مایه را در ظرف نسوز مناسبی

 كه قبلا" چرب كرده اید بریزید ، مایه باید ظرف را پر كند ،

 پنیر رنده شده را روی آن بپاشید و ظرف را در اولین طبقه فر

 با حرارت چهارصد درجه قرار دهید سوفله بهتر است

 چهل و پنج دقیقه در فر باشد و شما می‌توانید برای

این كه سوفله لطیف تر طبخ شود آن را به طریقه بن ماری آماده كنید،

 « بن ماری یعنی پختن روی آب ، در ظرف بزرگتر آب ریخته و

ظرف حاوی مواد را داخل آب قرار داده و در فر بپزید »

 

 

شامی وکوفته ها

شامی بابلی


مواد لازم

سبزی معطر چرخ شده

(اناریجه، زلنگ، نعنا، گشنیز، تره، برگ سیر)150 گرم

گوشت مغز ران هر کدام 500 گرم

لپه 250 گرم

پیاز دو عدد

تخم‌مرغ چهار تا پنج عدد

آب زعفران یک قاشق غذاخوری

نمک، فلفل وزردچوبه، روغن به میزان لازم

شامی بابلی

شامی بابلی

طرز تهیه

ابتدا گوشت را با دو عدد پیاز، ادویه زردچوبه و دو لیوان آب

روی حرارت قرار می‌‌دهیم تا کاملا بپزد به طوری که آب

 آن به خورد گوشت برود. لپه را که از دو تا سه ساعت

قبل خیس کرده ایم، می‌پزیم به طوری که آبی از آن نماند.

گوشت، لپه و سبزی را از چرخ‌گوشت رد می‌کنیم به آن نمک،

فلفل و آب زعفران اضافه و مخلوط می‌کنیم. تخم‌مرغ را یکی‌یکی

 افزوده و مواد شامی را ورز می‌دهیم. در تابه مناسبی روغن ریخته

 و می‌گذاریم تا داغ شود. سپس شامی‌ها را

 روی حرارت ملایم سرخ می‌کنیم.

 

 

کتلت عربی

مواد لازم

نخود - نیم كیلوگرم
فلفل‌دلمه‌ای چرخ شده - نیم كیلوگرم
پیاز كوچك - یك عدد
تخم‌مرغ - سه عدد
سیب‌زمینی كوچك - یك عدد
نمك، فلفل و زردچوبه - به میزان لازم
روغن - به میزان لازم

کتلت عربی

طرز تهیه

ابتدا نخودها را چرخ می‌كنیم. بعد فلفل‌دلمه‌ای،

 پیاز، سیب‌زمینی را چرخ و آب آن را می‌گیریم،

 نمك و ادویه را به همراه تخم‌مرغ‌ها اضافه و

ورز می‌دهیم سپس در یك ‌تابه روغن ریخته

 تا داغ شود. از كتلت‌ها به اندازه نارنگی برداشته

 و با انتهای قاشق وسط آن را سوراخ و

 در روغن سرخ می‌كنیم. بعد از اینكه دو طرفش

طلایی شد در یك صافی گذاشته تا روغن

 اضافی آن گرفته شود.

این كتلت را با سس قرمز تند و ترشی تند میل كنید.

 

شامی ازمیر(غذای ترکی)

 

کوفته-ازمیر

 

مواد لازم

– گوشت گوسفند با چربی متوسط 500 گرم

– پیاز 1 عدد متوسط

– جعفری خرد شده 40 گرم

– داخل نان باگت بیات شده 2 برش

– تخم مرغ 1 عدد

– نمک به مقدار لازم

– فلفل سیاه و پودر زیره سبزو فلفل قرمز به مقدار لازم

– روغن مایع مخصوص سرخ کردن 20 گرم یا 3/1 لیوان

– گوجه فرنگی 3 عدد

– فلفل کبابی و یا دلمه ای 50 گرم

– سیر 2 – 3 حبه

– رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری

– آب جوش 2/1 لیوان

– سیب زمینی 4 عدد


طرز تهیه

گوشت چرخ کرده را در یک ظرف گود بگذارید .

پیاز را پوست کنده ، بشویید و رنده کنید .

 وسط نان خشک را در بیاورید و با آب خیس کنید و

 آب اضافه را با دست بگیرید . پیاز ، نان خیس شده

، تخم مرغ ، نمک و ادویه را به مایع گوشت اضافه کنید.

 مواد را خیلی خوب چنگ بزنید . چند دقیقه این کار را ادامه دهید

تا همه مواد داخل گوشت یکسان شود .

از گوشت تکه هایی به اندازه گردو برداشته ( دست تان را خیس کنید )

 به گوشت شکل بیضی دهید. روغن را داخل تابه بریزید

تا داغ شود .دو طرف کوفته ها را سرخ کنید .

روی یک بشقاب کوفته ها را بچینید .

داخل ماهی تابه گوجه رنده شده ،

 رب ، سیر له شده فلفل هایی را که از وسط نصف شده است

را بریزید. در ماهی تابه را ببندید ،

چند دقیقه بپزد بعد کوفته ها را داخل سس گوجه بگزارید

 7-8 دقیقه دیگر بپزد. این خوراک به نام شهر ازمیر که

 در منطقه اژه است معروف شده است.

 میتوانید در کنار این کوفته سیب زمینی خلال شده سرخ کنید

. و داخل سس گوجه وقت سرو کردن بگذارید ،

 چون سیب زمینی سس را به خود می کشد.

این غذا را میتوانید داخل فر نیز طبخ کنید.

اینطوری سلامت شما نیز تامین می شود .

برای این کار سینی را با 1-2 قاشق روغن مایع چرب کنید

 بعد کوفته ها را ( سرخ نشود ) روی سینی بچینید .

سس را درست کرده روی کوفته ها بریزید

و داخل فر که از قبل گرم کرده اید ( 170 درجه سانتیگراد )

 بپزید کوفته ها را پشت و رو کنید تا هر

دو طرف آنها قهواه ای شود. کسانی که گوشت قرمز

 مصرف نمی کنند ، میتوانند سویا ریز را با کمی شیر

 بجوشانند با گوشت چرخ کرده مخلوط کرده استفاده کنند

.این طوری میزان چربی که دریافت می کنند نیز کمتر خواهد شد.

 

کوفته روسی

کوفته روسی

 

 

 

 

مواد لازم برای 4 نفر:

گوشت چرخ کرده 300 گرم

سیب زمینی پخته 300 گرم

سبزی خرد شده (گشنیز و جعفری) 150 گرم

پیاز داغ 1 قاشق غذاخوری

تخم مرغ آب پز 3 عدد

زرشک 1 قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری

تخم مرغ خام 1 عدد

آرد سوخاری، گردو، زعفران آب گرفته به میزان لازم

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به میزان لازم

روغن به میزان لازم


طرز تهیه:

پیاز سرخ شده را با گوشت و کمی روغن تفت می دهیم

تا آب گوشت کشیده شود.

سپس سبزی خرد شده و رب گوجه فرنگی را نیز اضافه می کنیم

 و کمی تفت می دهیم.

بعد نمک، فلفل، زردچوبه و آب زعفران را اضافه

 و کمی مخلوط می کنیم.

سیب زمینی و تخم مرغ پخته را رنده می کنیم و

 با مواد بالا ترکیب می نماییم.

از مواد به اندازه یک پرتقال کوچک بر می داریم و

 وسط آن را گود کرده، کمی زرشک و گردو می ریزیم

و کوفته را به شکل گرد درست می کنیم.

کوفته را داخل تخم مرغ خام زده و

 در آرد سوخاری می غلتانیم.

کوفته ها را مدت دو ساعت در یخچال قرار می دهیم

تا خودشان را بگیرند و وا نروند.

بعد آنها را در روغن داغ، سرخ کرده و با سس

قرمز و گوجه سرو می نماییم

 

 

" كوفته گشنیزی "

 

مواد لازم:

500 گرم

گوشت چرخ کرده

250 گرم

گشنیز

یک دوم یا دو سوم پیمانه

آرد نخودچی

1 پیمانه

برنج پخته

1عدد

تخم مرغ

500 گرم

گوجه فرنگی

2عدد

پیاز متوسط

1 قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی

به اندازه کافی

نمک و فلفل

به میزان دلخواه

آبغوره، یا آب لیمو

طرز تهیه:

یک عدد پیاز را رنده می کنیم و همراه با تخم مرغ ،

 نمک ، فلفل ، دارچین ، برنج پخته ، آرد نخودچی

 و گوشت چرخ کرده ، خوب ورز می دهیم .

 سپس دو تا سه قاشق گشنیز خرد کرده

 را با آن مخلوط کرده ، به مدت نیم ساعت استراحت می دهیم .

برای آب کوفته یک عدد پیاز دیگر را ریز خرد کرده در

 یک قاشق روغن تفت داده ، طلایی که شد گوجه فرنگی ها

 را به دو نیم کرده در آن می ریزیم سپس رب وکمی گشنیز

 به آن اضافه می کنیم . به این مواد به تعداد افراد یک

 فنجان چایخوری آب اضافه می کنیم دو تا سه جوش

که زد کوفته ها را که به اندازه گردو آماده کرده ایم

داخل آب کوفته می ریزیم تمام کوفته ها را که داخل آب

ریختیم حرارت شعله تا 10 دقیقه باید کم باشد سپس تا 10

 دقیقه هم باید بپزد . 5 دقیقه آخر به دلخواه یک فنجان

آبغوره یا آب لیمو یا آلو یا گوجه فرنگی ریز 10 تا 12

عدد اضافه می کنیم. بعد 5 تا 10 دقیقه که جوشید آنرا بر می داریم.

نکات تغذیه ای:

درتهیه این غذا از سبزیجات گوناگونی مثل پیاز، گوجه فرنگی

 و گشنیز استفاده شده است که منابع خوبی از ویتامینC می باشند.

 از خواص گشنیز می توان به این موارد اشاره نمود:

 تسکین دهنده تهوع و برطرف کننده عطش ؛ بخصوص گشنیزخام

 و تازه که خواب آور، بادشکن ونیرو دهنده معده می باشد.

 این غذا به صورت آب پز تهیه می شود و روغن کمی

 در طبخ آن بکار می رود ؛ بنابراین غذای مناسبی

 برای تمامی افراد بخصوص کسانی است که

 دچار چربی خون بالایی هستند.

کل کالری غذا، 1800 کالری می باشد که بطور

 متوسط سهم هر فرد، 250 کالری است

 

 

 

كوفته با سس گوجه و بادمجان

 (غذای هندی)

آشپزی هندی

مواد لازم برای 6 تا 8 نفر

750 گرم

گوشت چرخ كرده

2 قاشق غذاخوری

نعناع خرد شده

2قاشق مرباخوری تازه رنده شده یا یك قاشق مرباخوری خشك و پودر شده

زنجبیل

یك قاشق مرباخوری

پودرتخم گشنیز

نصف قاشق مرباخوری ( طرز تهیه آن در پایین آمده است)

گرام ماسالا

به دلخواه

پودر فلفل قرمز

یك چهارم فنجان

ماست

به میزان لازم

نمك

مواد لازم برای سس

3 قاشق غذاخوری

كره

3 قاشق غذاخوری

روغن

2 عدد متوسط

پیاز خلال شده

2 حبه

سیر خرد شده

نصف قاشق مرباخوری

هل پودر شده

یك قاشق مرباخوری

گرام ماسالا

یك قاشق مرباخوری

زردچوبه

یك قاشق مرباخوری

زیره سبز

یك قاشق غذا خوری

رب گوجه فرنگی

2 عدد

گوجه فرنگی درشت خرد شده

2عدد ( با پوست خرد شود)

بادمجان متوسط

یك فنجان

آب یا آب گوشت

یك قاشق غذا خوری

گشنیز تازه خرد كرده

مواد لازم برای درست كردن آب گوشت:

حدود 2 كیلوگرم

قلم گوساله

2عدد

پیاز متوسط

2 ساقه

كرفس خرد شده

2 عدد

هویج متوسط خرد شده

3 عدد

برگ بو

یك قاشق مرباخوری

فلفل سیاه نكوبیده

5 لیتر

آب

آشپزی هندی

طرز تهیه آب گوشت :

قلم گوساله و پیاز را گذاشته حدود یك ساعت

 در ظرف فر می گذاریم تا وقتی كه پیاز و استخوان طلایی شود.

 سپس پیاز و استخوان را در قابلمه گذاشته و كرفس،

هویج، برگ بو، دانه فلفل سیاه و آب را اضافه می كنیم

و حدود 3 ساعت می پزیم. سپس آن را صاف می كنیم.

4 روز قبل آب گوشت را می توان درست كرد و در

 یخچال نگه داشت یا در ظرف های كوچك ریخته،

در فریزر گذاشت و در موقع نیاز از آن استفاده كرد.

طرز تهیه گرام ماسالا :

تركیبات گوناگونی از ادویه های مختلف وجود دارد

 و همه ی آنها ماسالا نامیده می شود. در هند هر

 غذا به نام خود ماسالای مخصوص دارد. گرام ماسالا

 یكی از معروف ترین ادویه ها است كه در اكثر

غذاها كاربرد دارد و می توان در بعضی از فروشگاه ها

 آن را به صورت آماده پیدا كرد. باید گفت كه در

هند ادویه هایی وجود دارد كه در كشور ما

 به راحتی در دسترس نیست. به همین دلیل

از ذكر نام آنها خودداری می كنیم.

مواد لازم برای تهیه گرام ماسالا:

1- زیره سبز 45 گرم

2- دانه فلفل سیاه 20 گرم

3- هل سیاه 35 گرم

4- رازیانه 15 گرم

5- هل سبز 20 گرم

6- تخم گشنیز 30 گرم

7- میخك 10 گرم

8- دارچین 25 گرم

9- زیره سیاه 20 گرم

10-گل سرخ 10 گرم

11-برگ بو 8 گرم

12-پودر زنجفیل 10 گرم

13-جوزهندی 2 عدد

همه ی ادویه های ذكر شده را پودر كرده ، با هم

مخلوط می كنیم . سپس در شیشه ریخته و در آن را

 محكم می بندیم. اگر دوست ندارید از فلفل استفاده كنید،

می توانید آن را حذف كنید.

طرز تهیه كوفته :

1- گوشت چرخ كرده ، نعناع، زنجبیل، پودر تخم گشنیز،

 گرام ماسالا، فلفل قرمز، ماست و نمك را دركاسه ای

 مخلوط می كنیم و ورز می دهیم.

2- از مایه به اندازه یك قاشق غذا خوری بر می داریم

 و به شكل بیضی فرم می دهیم و در سینی چیده،

 یك ساعت در یخچال می گذاریم، تا گوشت مزه دار شود.

3- كره را در ماهی تابه گرم می كنیم و كوفته ها را سرخ می كنیم.

4- سپس در همان ماهی تابه پیاز، سیر، هل،

گرام ماسالا، زردچوبه و زیره را ریخته و

تفت میدهیم تا پیاز كمی طلایی شود.

5- گوجه فرنگی، رب گوجه و بادمجان ها را

اضافه می كنیم و حدود 5 دقیقه تفت می دهیم

 تا گوجه و بادمجان نرم شوند.

6- آب یا آب گوشت را ریخته و كوفته ها را اضافه می كنیم.

 در ظرف را بسته و حدود 30 دقیقه می گذاریم كوفته ها بپزد

 تا سس غلیظ شود. در آخر گشنیز خرد شده را اضافه می كنیم.

توجه:

برای این كه بادمجان له نشود و شكل آن حفظ شود ،

 بادمجان را با پوست خرد می كنیم.پوست بادمجان نازك است

 و موقع پختن خوب نرم می شود.

بهتر است سبزیجات را كمتر پوست بگیریم، چون مقدار

زیادی از مواد مفید آنها در پوستشان نهفته است.

 

 

كوفته‌ سیب‌ زمینی‌


مواد لازم :

گوشت‌ چرخ‌كرده‌ 300 گرم‌
هویج پخته و‌ خرد شده‌ 3 عدد
فلفل‌ دلمه‌ای‌ خرد شده 2 عدد
زیره‌ به‌ میزان‌ كافی‌
نمك‌ و فلفل‌ و دارچین‌ به‌ میزان‌ كافی‌
گوجه‌ فرنگی 4 عدد
زرشك به‌ میزان‌ كافی‌
سیب‌ زمینی‌ 6 عدد
روغن‌ مخصوص سرخ‌ كردنی به مقدار لازم
كره 1 قاشق‌ سوپخوری‌

طرز تهیه :

ابتدا كره‌ را در ظرفی‌ می‌ریزیم‌ و با هویج‌ و فلفل‌ دلمه‌ای‌

 خرد شده‌ تفت ‌می‌دهیم‌. بعد گوشت‌ چرخ‌ کرده‌ را به‌ همراه‌ زیره‌

اضافه‌ می‌كنیم‌. سپس پوست‌ گوجه‌ فرنگی‌ها را می گیریم و

 رنده‌ می‌كنیم‌ و با مواد قبلی مخلوط می‌کنیم‌. نمك‌، فلفل‌،

 دارچین‌ و زرشك‌ را هم‌اضافه‌ كرده‌ و می‌گذاریم‌ تا با حرارت‌

ملایم‌ بپزند. در مرحله‌ بعد، سیب‌ زمینی‌ها را رنده‌ كرده‌ و

 به‌ مواد پخته شده اضافه‌ می کنیم و خوب‌ باهم‌ مخلوط می‌كنیم‌.

آن‌ گاه‌ مقداری‌ از مواد را برداشته‌ و به‌ صورت‌ كوفته‌ در

 می آوریم. کوفته ها را در روغن‌ سرخ‌ می کنیم.

حال غذای‌ شما آماده ی سرو است‌.

تذكر: اگر دوست‌ داشتید می‌توانید زرشك‌

 را از موادتان‌ حذف‌ كنید.

 

حتما نظردهید ودرانتظار ارسال بخش های دیگر نیز باشید(فخری)

.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

آمار سایت
بازدیدهای امروز : نفر
بازدیدهای دیروز : نفر
كل بازدیدها : نفر
بازدید این ماه : نفر
بازدید ماه قبل : نفر
تعداد نویسندگان : عدد
كل مطالب : عدد
آخرین بروز رسانی :
امکانات وب